Уебинар: От депресивни състояния към действия за решаване на климатичната криза

Разразилите се горски пожари, рекордните наводнения и продължителната суша показват реалността на климатичната криза, като подхранват нарастващите нива на тревожност и депресия. Какви стъпки можем да предприемем, за да приемем несигурността, да задълбочим признателността си, да възпитаме алтруизъм и да се противопоставим на несправедливостта? Какви практики могат да ни помогнат да изградим устойчивост и да укрепим решимостта си да се справим с кризата?

На 12-ти януари от 21 ч. имате възможност да гледате и да задавате активно въпроси в един интересен уебинар, организиран от Mind & Life Institute. Институтът, основан през 1991 г., си поставя за цел да обедини науката и съзерцателната мъдрост, за да разбере по-добре ума и да създаде положителна промяна в света. Уебинарът ще отговори на въпроса как да направим стъпката от депресивни състояния, свързани с климатичната криза, към действия за решаване на проблемите с климата и ще включва тибетския учител Тензин Уангял Ринпоче и учения по въпросите за стреса Елиса Епъл.

Ще бъдат засегнати следните две теми:

– Съзерцателни практики, които могат да ни помогнат да действаме от място на спокойно осъзнаване вместо от страх.

– Изследвания, свързани с науката за промяната на поведението и ролята, която отделните хора могат да играят в оказването на влияние върху по-големи системи, за да възприемат благоприятни за климата практики.

Може да гледате запис от събитието тук: https://www.mindandlife.org/event/inspiring-minds-january-2022/

Вашият коментар