Без повече войни

Надпреварата за ресурси, особено за нефт и природен газ, се засилва и води до конфликти и войни по целия свят. Войната в Украйна, която предизвика огромна хуманитарна криза, се подхранва от силата на изкопаемите горива.

Светът е вперил очи в Украйна днес, след като проспа войните в Южен Судан, Ирак, Нигерия и много други държави, намиращи се в Глобалния юг, на чиито територии през последните десетилетия се водеха и продължават да се водят империалистически войни и войни за изкопаеми горива.

Въпреки че украинците заслужават незабавен мир и цялата ни подкрепа, това заслужават и хората от Афганистан, Либия, Сирия и всички разкъсвани от войни региони. Емпатията, справедливостта и състраданието трябва да са за всички. Бежанците не трябва да са белокожи, за да бъдат чути и видени.

Това е момент, който отваря очите на човечеството, за да види, че светът е в пламъци от нови и стари войни за изкопаеми горива. Единственото желание на хората е да живеят и съществуват в безопасност. Нека това се превърне в момент, който отваря очите и в който искаме справедливост за всички, без значение от тяхната националност и цвят на кожата.

Ето защо излизаме по улиците на градовете по целия свят, за да подчертаем необходимостта от спешни и решителни действия срещу войните за изкопаеми горива. Искаме края на ерата на изкопаемите горива, капитализма и империализма, която позволява това системно потисничество. Настояваме за свят, в който лидерите дават приоритет на #ХоратаПредиПечалбите.

Едно мнение за “Без повече войни”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s